Villers Abbey

Categorie: Specials
Datum: July 6, 2022

21 Mei 2022 – Even totaal wat anders! We brachten vandaag een bezoek aan een oud klooster, een abdij in het dopje Villers in Zuid België.  Het was er werkelijk prachtig! Ik heb nog nooit zo’n mooie kerk gezien. Een klein weetje:

De abdij en haar bijgebouwen vormden een besloten geheel van 15 hectare, ommuurd met een vestingmuur van 4 tot 4,5 meter hoogte. Daarin waren drie poorten aangebracht, de Brusselse Poort (de voornaamste ingang en deels bewaard), de Naamse Poort en de poort van de hoeve. De abdij werd over de Thyle gebouwd. De abdijkerk is nog steeds het meest indrukwekkende bouwwerk van het ruïneveld. In 1197 begonnen in romaanse stijl. In opeenvolgende fasen werd er vervolgens in gotische stijl verder gebouwd tussen 1210 en 1267. Daarmee behoort de abdijkerk van Villers tot de eerste gotische gebouwen in België. De abdijgebouwen en de site werden beschermd als monument in 1972. En sindsdien wordt de kerk en de omliggende tuinen goed onderhouden.

Ik ben deze dag samen met een flinke groep fotografen, twee stylisten/ontwerpers en een visagiste op pad geweest. Hier kregen wij 3 modellen toegewezen waarbij wij in groepjes een eigen plekje mochten op zoeken binnen de abdij om mooie foto’s van de meiden te maken. De stylisten hadden prachtige jurken en hoofdtooien gemaakt wat het plaatje werkelijk compleet en magisch maakte!

Het was een super leuke (warme) dag! Met geweldige foto’s als resultaat! Ik ga dit vaker doen.. lekker even in mijn eigen creatieve bubbel zitten 😀

Special thanks to : Sofia Nevezhina, Eveline Dorresteijn, Hadjar, Mystic Fantasy Creations, Monique Désar en Sha Vlijter! En natuurlijk de andere gezellige fotografen die mee deden die dag!