LOADING

 FAQ  - Veel gestelde vragen

 

Heb je vragen of wil je nog wat meer weten? Kijk hier even tussen en wie weet staat jouw vraag er wel bij!


♥ Waarom moet ik voor jou kiezen als fotograaf?

Daar is eigenlijk maar 1 antwoord op te geven; "What you see is what you get". Ik kan deze keuze niet voor jullie maken, maar kan jullie hier wel bij op weg helpen. Naast het feit dat ik streef naar de leukste en beste foto's, vind je bij mij heel veel plezier terug! Ik wordt super blij van fotograferen, het is iets wat ik heel graag doe. Ben zelf ook erg creatief en zoek altijd naar weer nieuwe ideeën en  dus krijg je altijd weer unieke foto's. Ook erg fijn; Ik streef er naar de bewerkte foto's al binnen een week door te sturen!

♥ Heb je een eigen studio?

Ja zeker! Een super leuke locatie, namelijk een oud klaslokaal in een oude huishoudschool te Ridderkerk. Samen met diverse andere ondernemers huren wij daar een lokaal, met prachtig daglicht! De ruimte staat vol te gekke spulletjes die ik gebruik voor mijn shoots. Achtergronden om zoveel mogelijk gevarieerde foto's te maken, mooie kleden (flokati's), zwangerschapsjurken, kinderkleding, props om de kids in te poseren. Ik heb een hoop! :D Het is echt een mooie ruimte, kan al een hoop settings tegelijk klaarzetten. Ben er heel blij mee!

♥ Kom je ook bij mensen thuis?

Ja zeker! Alles is mogelijk. Natuurlijk vind ik het fijn als ik in mijn studio kan blijven fotograferen, want hier heb ik een hoop spullen waar ik gebruik van kan maken. Maar ik kan begrijpen dat het soms prettig is om in jullie eigen omgeving wat toffe foto's te maken! In dat geval heb ik een "mobiele studio", breng ik wat accessoires en apparatuur met mij mee. Het enige waar jullie dan voor 'moeten' zorgen is een goed plekje met voldoende daglicht in de kamer, bij newborns een verwarmde woning en een glaasje water voor de fotografe! ;-) Houdt svp wel rekening met de meerprijs van EUR 100,-.

♥ Wanneer vind de zwangerschapsshoot plaats?

Deze shoot vind meestal plaats rond week 32/36 van uw zwangerschap. Zie verdere info onder het kopje portfolio - zwangerschap.

♥ Wanneer vind de newborn shoot plaats?

Het liefste tussen de 6e en 15e dag na de bevalling, zorg er dus voor dat ik op het lijstje sta van de mensen die gebeld moeten worden na de bevalling. Zie verdere info onder het kopje portfolio - newborn.

♥ Hoe kan ik bij jou een shoot boeken?

Dit kan op verschillende manieren. Ik ben 24/7 bereikbaar en streef er naar om de mail/app zsm te beantwoorden!

  • Contactformulier via mijn website. 
  • Het versturen van een email.
  • Je kunt mij bellen, sms'en, whatsappen.
  • Via Facebook Messenger. Like ook gelijk mijn pagina om up to date te blijven! 

♥ Wat zijn de beste tijden op de dag voor een fotoshoot?

Dit hangt af van de type fotoshoot. Bij kinderen merk ik dat zij in de ochtend altijd het meeste energie meebrengen. Bij de newborn en baby fotoshoots adviseer ik altijd een tijd in te plannen nadat zij gegeten hebben. Baby's slapen in het begin na de geboorte vrijwel de hele dag, dus als ze gegeten hebben en voldaan zijn kunnen we het beste fotograferen. Bij outdoor zwangerschapsshoots is de zon op- of ondergang juist weer heel mooi. We zullen alles van tevoren goed bespreken. 

♥ Het is niet zonnig op de dag van onze outdoor fotoshoot, wat nu?

Geen probleem! Het hoeft niet perse zonnig te zijn om mooie foto's te kunnen maken. Sterker nog, ik vind persoonlijk dat teveel zon zelfs heel erg kan belemmeren, want dan creëer je weer schaduw in de foto die we helemaal niet willen hebben. Elke weertype heeft zijn eigen charmes. Mochten de voorspellingen nu echt dramatisch zijn met donkere wolken en regenbuien, dan verplaatsen we de shoot naar een andere dag.

♥ Ik heb foto's gezien op internet, kun je die ook maken?

Helaas is niet iedereen hetzelfde en zal ik nooit dezelfde foto kunnen maken als die jullie op internet of social media gevonden hebben. Bij bv. newborns ligt het er ook maar net aan of hij/zij er zin in heeft of niet. Ik kan wel mijn uiterste best doen om er zo dichtbij in de buurt te komen. Zo heb je nog altijd een eigen unieke fotoshoot met minstens zulke mooie foto's of zelfs nog mooier!

♥ Kan ik de foto's ook onbewerkt krijgen?

Ja, maar wel tegen een meerprijs van 249 euro. Ik lever uitsluitend onbewerkte bestanden af waar ik 100% achter sta. Er valt altijd namelijk wel wat te bewerken aan het licht, vlekjes/puistjes noem maar op. De kleine details die de foto net wat meer emotie kunnen geven. Dit is dan ook een essentieel onderdeel van mijn fotografie stijl en identiteit. Ik zet mij volledig in ervoor te zorgen dat jullie foto's dié kwaliteit krijgen, waarvoor jullie bij Kimberley Soraya Photography zijn gekomen! In de fotografie wereld is dit eigenlijk ook not done, maar bij mij is het wel mogelijk..

 Welke kleding moet ik/mijn kindje aan tijdens een fotoshoot?

Er zijn geen echte richtlijnen voor kleding bij een fotoshoot. Zolang het voor jou maar comfortabel zit en dat je jezelf kunt zijn. Persoonlijk hou ik zelf van aardetinten en zachte kleuren. Niet al te drukke motieven. Bij meerdere kids of gezinnen is het leuk om de kleding te matchen (wit en spijkerstof doen altijd goed). Newborns fotografeer ik het liefst zo natuurlijk mogelijk (blote armpjes, blote beentjes, tien kleine vingertjes en mini teentjes).

 Hoe krijg ik de foto's opgestuurd?

Ik heb helaas niet de mogelijkheid om foto's zelf af te drukken, dus ik stuur ze digitaal in Hoge resolutie via WeTransfer. Snel en heel gemakkelijk! Je krijgt na de upload direct een download link op de mail, zodat je de bestanden direct op de computer (of via de WeTransfer app op je telefoon) kunt opslaan. (Vergeet geen back up te maken, in geval je ze kwijtraakt!) Ook stuur ik altijd even een berichtje zodra ik ze gestuurd heb, zodat je niet continue jouw mailbox hoeft te refreshen. ;-)

♥ Ik/Mijn kindje ben/is ziek, wat nu?

Je kan uiteraard de afspraak altijd verplaatsen bij ziekte. Maar.. Probeer dit wel zo snel mogelijk te doen. Ziek zijn kun je niet wegshoppen met photoshop. Daarnaast is het ook niet goed voor de volgende zwangere vrouwen en kindjes. En ik heb zelf ook een gezin die liever niet ziek thuis zit. ;-)

♥ Heb je ook cadeaubonnen?

Ja zeker! Dus wil je iemand een fotoshoot cadeau geven (verjaardag, babyshower, kerst of gewoon zomaar)? Neem dan zeker even contact op voor de mogelijkheden! Na ontvangst van de cadeaubon, kan de "gelukkige" contact met mij opnemen en zal ik met hem/haar mijn werkwijze bespreken. 

Staat jouw vraag hier niet tussen? Stuur mij dan zeker hier even een mailtje, dan beantwoordt ik deze zsm!