LOADING

Kinderfotograaf

ALGEMENE VOORWAARDEN

 

Kimberley Soraya Photography

Rotterdam

KvK 65532678

 

Bij het aangaan van een samenwerking met Kimberley Soraya Photography gaat men automatisch akkoord met de Algemene Voorwaarden zoals hieronder beschreven.


Fotoshoots

De fotoshoots vinden plaats in de “home-studio” van Kimberley te IJsselmonde, Rotterdam (het adres krijgt u later door bij de boeking) of in overleg op locatie. Voorafgaand aan de fotoshoot ontvangt u van Kimberley Soraya Photography een bevestiging van de gemaakte afspraken (m.b.t datum, tijd en locatie) en een totaal overzicht van de kosten (incl. BTW) voor de afgesproken fotoshoot en indien van toepassing de toeslag voor extra reiskosten. De fotoshoots duren gemiddeld 1 tot 2 uur, afhankelijk van de type fotoshoot welke u bij Kimberley Soraya Photography boekt. Graag op tijd boeken i.v.m. drukte.

 • Newborn fotoshoots dienen te worden gereserveerd op de uitgerekende datum. De fotograaf zal rond die datum dan rekening houden met een newborn fotoshoot.
 • Voor een Zwangerschapsfotoshoot wordt aangeraden om deze rond de 32/36 weken te reserveren, daar de buik dan op zijn mooist rond is.
 • Het is tijdens de fotoshoot niet toegestaan om met uw eigen telefoon of camera foto’s te maken of te filmen. Bedankt alvast voor uw begrip.


Betalingen

Kimberley Soraya Photography stuurt u, na het reserveren van de fotoshoot, een factuur per email. Deze dient ten minste 48 uur voor aanvang van de fotoshoot voldaan te zijn middels een bankoverschrijving, tenzij anders overeengekomen. U ontvangt een bevestiging van betaling op de e-mail. Een fotoshoot gaat pas definitief door wanneer het volledige bedrag is bijgeschreven op de fotograaf haar bankrekening. Indien u extra foto's wilt kopen, is dit mogelijk. Dit bedrag kunt u na ontvangst van de factuur wederom voldoen middels een bankoverschrijving.

Voor bedrijven en bruiloften gelden andere voorwaarden;

 • Voor bedrijven : Betaling na ontvangst van de factuur, binnen 2 weken na factuurdatum, tenzij anders vooraf is overeengekomen.
 • Voor bruiloften: Hier is een aanbetaling van 25% van het totale factuurbedrag vereist. Het resterende bedrag dient binnen 7 dagen na factuurdatum te worden voldaan middels een bankoverschrijving, tenzij anders overeengekomen.Offertes bedrijven

Offertes zijn geheel vrijblijvend, tenzij uitdrukkelijk anders is overeengekomen. Alle genoemde prijzen in offertes zijn inclusief wettelijke belastingen (BTW) binnen Nederland. Nadat telefonisch of per mail is aangegeven dat men definitief van een offerte gebruik wenst te maken en deze offerte vervolgens getekend retour is gestuurd, wordt de offerte een overeenkomst en wordt de betreffende datum definitief in de agenda gezet en gereserveerd. Met het tekenen van de overeenkomst gaat de opdrachtgever akkoord met het betalen van het bedrag genoemd in de offerte en met het reserveren van de vermelde datum. Zonder het toesturen van de getekende offerte wordt de dag dus niet gereserveerd.


Annulering en/of ziekte Opdrachtgever

 • Indien de opdracht na bevestiging wordt gewijzigd of geannuleerd (bijvoorbeeld in geval van ziekte), zal er als eerste naar een andere datum worden gekeken. Graag minimaal 24 uur van te voren aangeven.
 • Indien de fotoshoot op de dag zelf pas wordt geannuleerd is Kimberley Soraya Photography helaas gedwongen om 25% van het totale bedrag in rekening te brengen voor het vrij houden van de ruimte/tijd op de afgesproken dag. 
 • Bij een Cake Smash fotoshoot is de taart al van tevoren besteld, dus hier zou de annulering 48 uur van tevoren gedaan moeten worden zodat we de taart nog kunnen annuleren. Redden we dit niet meer, dan zijn de taart kosten a EUR 25,- voor uw eigen rekening.


Annulering en/of ziekte Fotograaf

Bij annulering of overmacht (bijvoorbeeld ziekte) van de fotograaf wordt u zsm op de hoogte gesteld en zal er direct naar een andere datum worden gekeken. In alle gevallen van “schade” door afwezigheid van de fotograaf (door onvoorziene omstandigheden zoals bijvoorbeeld ziekte of slechte weersomstandigheden) is de aansprakelijkheid van de fotograaf beperkt tot het terugbetalen van de door de klant reeds voldane bedrag, mits de fotoshoot niet kan worden verplaatst naar een andere datum.Schade

Wanneer er tijdens een fotoshoot schade gemaakt wordt door de opdrachtgever, bijvoorbeeld aan Kimberley Soraya Photography haar accessoires of apparatuur, dan zal de opdrachtgever hiervoor aansprakelijk worden gehouden en zal het volledige aankoopbedrag in rekening worden gebracht.


(Levering) fotomateriaal

 • Na de fotoshoot heeft zal Kimberley Soraya Photography een selectie maken van 25 foto bestanden en deze in Adobe Photoshop bewerken tot haar gewenste resultaat. Hierna worden deze geüpload in een online galerij met wachtwoord waar enkel u bij kunt komen. Hier kunt u een selectie maken van foto's welke u wenst te hebben. De uitgekozen foto’s worden, binnen uiterlijk 2 weken na de fotoshoot, digitaal geleverd in grote en kleine bestanden via WeTransfer. Tenzij anders is overeengekomen.
 • Indien u de (newborn) foto's voor de geboortekaartjes wilt gebruiken, worden hier uiteraard andere afspraken gemaakt. Deze fotoshoots hebben dan ook prioriteit op de overige fotoshoots en worden na betaling binnen 48 uur bewerkt en naar u toe gestuurd.
 • Alle foto`s worden naar gebruikelijke normen bewerkt, zoals dat nodig is bij RAW bestanden op de voor Kimberley Soraya Photography typerende wijze van bewerken. Het kan zijn dat er bepaalde foto’s in aanmerking komen voor een extra bewerking (zoals zwart-wit foto’s). Dit zal door de fotograaf zelf bepaald worden.


Digitale bestanden

 • Alle bestanden zijn van hoge kwaliteit, welke u bijvoorbeeld kunt gebruikt voor het afdrukken op canvas of anders. Hierbij krijgt u gratis de kleine web versie met de logo van Kimberley Soraya Photography er op, welke u kunt gebruiken voor social media. Deze bestanden zijn klein maar extra verscherpt en dus beter voor gebruik op social media. Kimberley Soraya Photography vraagt u dan ook deze bestanden te gebruiken voor social media zoals Whatsapp, Facebook, Instagram en Pinterest.
 • Indien u er zelf voor kiest de foto’s zonder logo van Kimberley Soraya Photography te plaatsen, dan dient de volgende copyright vermelding te worden vermeld:
 • Foto: Kimberley Soraya Photography (www.ksphotography.nl)
 • Het is niet toegestaan om de gekochte bestanden zelf nog te bewerken. En u mag de bestanden niet gebruiken voor commerciële doeleinden of foto wedstrijden, tenzij hiervoor een schriftelijke goedkeuring is gegeven door de fotograaf.Het auteursrecht blijft ten alle tijden bij Kimberley Soraya Photography.
 • U heeft het gebruiksrecht gekocht, niet het auteursrecht.
 • De klant is zelf verantwoordelijk voor het maken van een back-up van de aangeleverde bestanden. Bestanden worden minstens twee maanden bewaard na het verstrekken van de foto’s, maar worden uiteindelijk verwijderd van de harde schijf. Kimberley Soraya Photography raadt u aan om zelf een aantal kopieën te maken als back up! Niet gebruikte materiaal is in een later stadium niet opvraagbaar of opeisbaar.
 • In geval van overmacht door externe oorzaken zoals brand, diefstal of een defecte geheugenkaart is iedere aansprakelijkheid van de fotograaf uitgesloten.


Privacy

Kimberley Soraya Photography zal goed omgaan met uw persoonlijke gegevens en deze niet doorgeven aan derden of openbaar maken. De fotograaf houdt zich het recht de werken te gebruiken voor eigen promotionele doeleinden en publicaties, waaronder, doch niet uitsluitend, website en weblog, portfolio, advertenties, social media, tijdschriftenartikelen, en drukwerk, tenzij anders is overeengekomen. Indien u hier bezwaar tegen heeft, dient u dit voorafgaand schriftelijk bekend te maken.


Cadeaubonnen

Kimberley Soraya Photography levert uitsluitend gepersonaliseerde cadeaubonnen. Deze cadeaubonnen kunnen dan ook niet worden geretourneerd met teruggaaf van betaling. Overwaarde van een bon (bijvoorbeeld wanneer de bon ingeleverd wordt voor een ander type en/of goedkopere fotoshoot dan vermeld) wordt niet terugbetaald bij inlevering van de bon. Bij het niet doorgaan van een newborn fotoshoot, zal de bon worden omgezet in een baby reportage. De cadeaubonnen hebben een geldigheidsduur van maximaal 1 jaar. De uitgiftedatum wordt duidelijk op de bon aangegeven. Cadeaubonnen kunnen worden afgehaald in IJsselmonde, Rotterdam (adres wordt persoonlijk aan u doorgegeven) en dienen contant betaald te worden bij afhalen of 24 uur van tevoren betaald middels een bankoverschrijving.


Wijzigingen Algemene Voorwaarden Kimberley Soraya Photography

Kimberley Soraya Photography mag ten allen tijden de algemene voorwaarden wijzigen of aanvullen. Indien van toepassing zullen wijzigingen tijdig en per mail bekend worden gemaakt.